🔸 MAKARON Z WARZYWAMI 🔸

Składniki:

🔹 makaron ryżowy 75 g
🔹 warzywa mrożone mieszanka 200 g
🔹 ciecierzyca konserwowa 140 g
🔹 olej rzepakowy lub oliwa 7 g
🔹 ziarna słonecznika 15 g
🔹 przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany

1. Ugotuj makaron. To może być jakikolwiek, jaki akurat masz w domu albo ten, który najbardziej lubisz.

2. Na patelni rozmróź warzywa. Warzywa mrożone zimą to świetna alternatywa, są dostępne, stosunkowo tanie i różnorodne. Użyj takiej mieszanki, jaką lubisz najbardziej!

3. Warzywa na patelni smaż z odrobiną oleju, aby w posiłku był tłuszcz. Dopraw warzywa solą, pieprzem i czosnkiem.

4. Kiedy warzywa są już prawie gotowe, dodaj odsączoną ciecierzycę – to dobre źródło białka, zwłaszcza kiedy nie jesz mięsa.

5. Makaron i warzywa przełóż do miski i wymieszaj.

6. Na suchej patelni upraż odrobinę ziaren słonecznika – to fajny akcent, nadaje ciekawy smak i jest źródłem zdrowego tłuszczu.

SMACZNEGO! 🥰

Cały posiłek ma około 650 kcal. 🤤

Makroskładniki:
białko – 23 g
tłuszcze – 19 g
węglowodany – 92 g